VOETVOLLEY-COMPETITIE

Iedere vrijdagavond vanaf februari 2022

Opgeven via onderstaand contactformulier

VOETVOLLEY-COMPETITIE

De naam zegt het eigenlijk al: deze sport combineert elementen van volleybal en voetbal. Je speelt in feite beachvolleybal, maar dan zonder je handen te gebruiken. In plaats van een volleybal gebruik je een voetbal. Doe je mee? Iedere vrijdagavond is er competitie.

VOETVOLLEY-COMPETITIE

Iedere vrijdagavond organiseren we in Beachhal Didam een beachvoetvolley-competitie. We spelen om twee gewonnen sets en niet op tijd. Opgeven kan via het formulier in de rechter kolom. Geef van beide deelnemers de naam, het e-mailadres en telefoonnummer op. Tevens horen we graag of je een heren-, dames- of gemengd team bent.

BEACHVOETVOLLEY-SPELREGELS

Er wordt gespeeld met minimaal twee spelers per team. Indien beide teams meerdere spelers hebben, kan er ook 3x3 of 4x4 worden gespeeld.

Het spel begint met de service vanaf de grond van achter de achterlijn. Je mag met het zand een hoopje maken om daar vanaf te serveren met je voet. De bal mag de netband bij het serveren raken. De ontvangende partij mag de bal direct, maar bij voorkeur in maximaal drie balcontacten, terugspelen. Daarbij mag iedere speler de bal maar één keer (achter elkaar) raken. De bal voor jezelf ‘hooghouden’ is bijvoorbeeld niet toegestaan. Je mag alle lichaamsdelen gebruiken, behalve je armen en handen. Verder mag je tijdens de rally het net niet aanraken.

Je maakt een punt als de bal op de helft van de tegenstander binnen de lijnen op de grond komt, of als de tegenstander de bal niet op jouw helft krijgt. Win je het punt, dan mag je blijven serveren. Zo niet, dan is de tegenstander aan de beurt. De puntentelling is volgens het rallypoint-systeem. Dat wil zeggen, bij iedere rally staat er een punt op het spel, ongeacht of je nu serveert of niet. Wie het eerst vijftien punten maakt, wint de set.

DIRECT RESERVERENEEN GROOT AANBOD AAN BEACHSPORTEN

In Beachhal Didam is veel te doen. We hebben een vast aanbod van vijf beachsporten waar je uit kunt kiezen. Je hebt gegarandeerd een topdag!

Copyright © 2022 Beachhal Didam

Socials

Made with 🐘 by IKUU